VERTIGO, UVIC STUDENT UNION BUILDING - Victoria, BC

Used for a variety of purposes including student study area, lunch hall and events space, the new design for Vertigo had to remain versatile. The challenge of the space was minimizing the impact of the painted red concrete brick walls, the lack of windows and natural light and the need for flexibility.

The new design incorporates a west coast beach feel influenced by laidback surf vibe of Tofino. A subdued palette of sandy tans, ocean blues and sea glass greens paired with natural maple keep the space light and bright – a big change from the old dark red walls. A variety of seating including banquettes, communal tables, private booths and lounge seating provide students with all types of areas to read, eat and congregate.

Feature wood slat walls curve into a floating ceiling canopy over the booth ceiling helping to break up the space and provide a more intimate feel. Modular Arts textural wavy wall panels painted in a warm white help to break up the concrete wall blocks and soften the space. Large LED backlit graphic panels sit on the wood slat feature wall and display photography from the students.